Ι. Παπαδάκη Χώρα Νάξος, Τ.Κ. 84300 - Νάξος | 22850 23614 | info@advancedentalcare.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνικό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού και τοποθετείται όπου έχει χαθεί το φυσικό δόντι με χρήση πάνω από 25 χρόνια στην οδοντιατρική. Συγκρατείται μέσα στο οστούν ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια, δίνοντας του το ερέθισμα να μην απορροφηθεί.

Με τα εμφυτεύματα η αίσθηση όπως πριν στο στόμα μας, με άριστη μάσηση, ορθή άρθρωση στην ομιλία και άριστη αισθητική. Τα ποσοστά επιτυχίας τους φθάνουν στο 98% εφόσον τοποθετηθούν σε υγιές υπόστρωμα, είναι απόλυτα βιοσυμβατά και αποδεδειγμένα δεν προκαλούν προβλήματα υγείας.

διαδικασία εμφύτευσης

Στο ιατρείο μας θα εκτιμηθεί η στοματική σας κατάσταση και κλινικά και ακτινογραφικά και θα αποφασιστεί πόσα εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν και που.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία όπως και στις υπόλοιπες οδοντιατρικές εργασίες.

Περιλαμβάνει μια μικρή τομή στο ούλο και την τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστό. Μετά την επέμβαση συνταγογραφούνται συνήθως παυσίπονα και χορηγείται η κατάλληλη αντιβίωση.

Όταν ολοκληρωθεί ο δεσμός μεταξύ εμφυτεύματος και ιστού σε 3,4 έως και 6 μήνες, τότε θα προχωρήσουμε στην κατασκευή των προσθετικών εργασιών πάνω στα εμφυτεύματα.

Μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις τα εμφυτεύματα μπορούν να στηρίξουν προσθετικές εργασίες μετά την τοποθέτηση τους.

επικοινωνήστε μαζί μας

κατασκευή προσθετικών εργασιών

Αφού έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα και έχει επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων, τότε μπορούμε να περάσουμε στην δεύτερη φάση της αποκατάστασης με προσθετικές εργασίες πάνω στα εμφυτεύματα.

Αναλόγως το στόμα και τον αριθμό των εμφυτευμάτων είναι και ο αριθμός των επισκέψεων και ο χρόνος που απαιτείται για κάθε ασθενή. Πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε τοπική αναισθησία.

Παίρνονται μέτρα, στην συνέχεια κατασκευάζονται και κοχλιώνονται μέσα στο εμφύτευμα ειδικοί άξονες που παίζουν το ρόλο στηριγμάτων.

Έτσι τα εμφυτεύματα μοιάζουν πια με τροχισμένα δόντια, έτοιμα να δεχθούν είτε θήκες, είτε γέφυρες, είτε οδοντοστοιχίες που στηρίζονται πάνω σε αυτά.

Σε περιπτώσεις λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στο στόμα ή λόγω των υψηλών αισθητικών απαιτήσεων κατασκευάζονται εξατομικευμένα κολοβώματα από χρυσό ή πορσελάνη γεγονός που μεταβάλλει το χρόνο και το κόστος της θεραπείας.

Το κάθε στόμα λοιπόν είναι διαφορετικό και εκεί είναι που η πείρα, η γνώση και η σωστή συνεργασία με τον οδοντίατρο κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα της θεραπείας.

επικοινωνήστε μαζί μας

Συχνές Ερωτήσεις

Τί συμβαίνει μετά την απώλεια των φυσικών μας δοντιών;

Τα δόντια μπορούν να χαθούν για διάφορους λόγους όπως από κάποιο ατύχημα ή από περιοδοντική νόσο η οποία δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Όταν χαθούν τα δόντια δημιουργείται ένας κενός χώρος σε αυτό το σημείο και επίσης το οστούν που παραμένει αρχίζει και απορροφάται σιγά - σιγά εφόσον δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του. Αυτή η απορρόφηση επηρεάζει πρώτον τη συγκράτηση των προσθετικών εργασιών που υπήρχαν στο στόμα και δεύτερον αλλάζει και το πρόσωπο αφού χάνεται το κάθετο ύψος του προσώπου.

Μπορούν όλοι να δεχθούν εμφυτεύματα;
Έχουμε όριο ηλικίας για την τοποθέτηση εμφυτεύματος;
Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;
  • Έχουν την αίσθηση και εμφάνιση φυσικών δοντιών

  • Δεν έχουν συρρίκνωση της οστικής μάζας στις γνάθους

  • Έχουν σταθερές προσθετικές εργασίες

  • Δεν χρειάζεται να επέμβουμε στα παρακείμενα δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών

  • Χαρίζουν μια απολύτως φυσιολογική ζωή

Είναι εύκολη η συντήρησή τους;
Τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν καθόλου δόντια;
Τι προσφέρουν τα εμφυτεύματα;

σήμερα..

Τα εμφυτεύματα αποτελούν το μεγάλο "όπλο" στα χέρια της οδοντιατρικής επιστήμης.

Προσφέρουν τη δυνατότητα στον γενικό οδοντίατρος να βελτιώσει σημαντικά την παροχή των υπηρεσιών του, δίνοντας λύση σε προβλήματα λειτουργικότητας και αισθητικής, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των ασθενών του.

επικοινωνήστε μαζί μας

Τί λένε οι ασθενείς μας..

Προγραμματίστε σήμερα το δικό σας ραντεβού

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 22850 23614 ή στείλτε μας email

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Διεύθυνση

Χώρα Νάξος, Νάξος 84300

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ι. Παπαδάκη, Χώρα Νάξου

Τ.Κ. 84300 - Νάξος

info@advancedentalcare.gr

+30 22850 23614

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Copyright © 2018 advancedentalcare.gr All rights reserved

Κατασκευή & Φιλοξενεία MEDICAL PROMOTION

+30 22850 23614 
Νάξος